Hoe gaat het in zijn werk?

Zoom in

Voor een shoot zoomen we eerst even in. Dit doen we doormiddel van een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek, via videobellen of in persoon. In zo'n kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen, vragen en laat ik je weten wat er mogelijk is.

Na de kennismaking stuur ik je een offerte toe, zodat alles inzichtelijk is en je deze rustig kan doornemen. Als je voor de shoot wil gaan, tekenen we de offerte en plannen we de datum.

Samen bespreken we wat voor soort foto's je wil. Denk aan detail foto's en een paar mooie beelden waar jij aan het werk bent. Heb je voorkeur voor een bepaalde stijl en heb je misschien al het een en ander aan (stijl-)voorbeelden verzameld, dan nemen we die samen door. 

Verder bespreken we de locatie, kleding- en voorbereidingstips om te zorgen dat jij op je gemak bent en lekker aan de slag kan wanneer ik foto's kom maken. 

Na de kennismaking en voorbereidingen stuur ik je een mail toe met alle informatie die we besproken hebben.

Klik klik klik...

Je werkplaats, locatie of land is klaar voor de shoot. Het hoeft er echt niet spik en span uit te zien, juist niet wanneer het om een werkplaats gaat. Verfspatten, houtsnippers, gereedschap of klaarliggend keukengerei kan de charmes van de ambachtelijke sfeer juist versterken in de foto's.

 

Jij gaat lekker aan de slag en ik draag zorg voor mooie beelden. Misschien ben je net met een tof project bezig en kunnen we wat verschillende fases of technieken uit je proces in beeld brengen. Of heb je bijvoorbeeld een groente die je van zaadje tot volwassen plant vast wil leggen. Even een pauze? Dan laat ik je een paar voorbeelden zien die er geschoten zijn.

 

Na het afronden van de shoot laad ik thuis de foto's direct op mijn computer en wordt er automatisch een back-up gemaakt.
Zo zijn jouw foto's gelijk veilig opgeslagen.

(Up)loading

Nadat ik je de factuur heb toegestuurd en de betaling voltooid is ga ik aan de slag met de RAW fotobestanden. Alle mooiste beelden bewerk ik na in Lightroom en binnen twee weken ontvang jij jouw foto's via Wetransfer. 

 

De foto's ontvang je in tweevoud en zijn bruikbaar voor alle commerciële doeleinden. Dit houdt in dat je ze in twee verschillende formaten ontvangt. Voor elke toepassing het juiste formaat. 

- High Res : Hoge resolutie. Groot formaat bestanden, deze foto's kun je laten afdrukken van klein tot groot formaat. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, flyers of banners. Wil je hier tips over ontvangen? Laat het mij weten.

- Social-Web : Een kleiner formaat bestand die je kunt gebruiken voor social media en jouw website. Zodat jouw website niet traag wordt, maar je wel de juiste kwaliteit foto's hebt en jouw website goed tot haar recht komt. Vermeld je mij bij het posten van de foto's? @lloepfotografie.

 

Wil je toch graag zelf een selectie maken van de foto's? Dat kan!
De foto's ontvang je dan in een beveiligde galerij, in Pixieset. Hier kun je een favorietenlijst aanmaken en met mij delen. Vervolgens ga ik met jouw favoriete foto's aan de slag en ontvang je ze zoals ik hierboven heb omschreven.

Geef je mij toestemming om foto's uit jouw shoot te mogen gebruiken voor drukwerk en social media? Dan tag ik jouw account uiteraard ook elke keer dat ik je foto's plaats. Zo kunnen we elkaar weer helpen groeien.